Per què tenim empremtes d'actilars diferents a la resta?





Les empremtes dactilars són una identificació única per a cada ésser humà, són aquelles onetes que es troben situades en els rovells dels dits i al posar-les sobre la superfície es queden marcades.

Aquestes es desenvolupen en l’etapa de l’embrió. Els dits comencen a separar-se un dels altres en el fetus durant la sisena setmana de gestació, generant asimetries en la forma de cada dit. Els rovells es comencen a definir a partir de la setena setmana, a partir de la desena es comencen a formar les primeres ondulacions, que formaran l’empremta, les ondulacions van creixent fins que ocupen tot el dit, i aquest procés finalitza a la setmana número 19.


Es forma mitjançant una competició entre diferents forces que formen els plecs de la pell, les que tracten de restringir el creixement adaptant-se a la forma de la punta de cada dit. Aquests camps de força deformen els patrons aconseguint adaptar formes diferents per a cada dit.

L’empremta digital té moltes finalitats, com per exemple tenir el teu carnet d’identitat, poder esbrinar el culpable d’un crim o un robatori, utilitzar-la com a una contrasenya…

Si ens féssim una ferida o tall, no passaria res, ja que són regeneratives i al cap d’uns 15 dies tornen a la normalitat.







Entrades populars d'aquest blog